W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

Akredytacja

RSS

Laboratorium Badania Jakości Produktów Ogrodniczych

Oznaczanie zawartości azotu, fosforu, potasu, magnezu, wapnia, sodu, boru, manganu, żelaza, cynku, miedzi, azotanów V i azotanów III, arsenu i metali ciężkich (kadm, ołów, rtęć), suchej masy oraz błonnika pokarmowego:

  • w materiale roślinnym (liście, pędy, korzenie),
  • w żywności pochodzenia roślinnego (owoce, warzywa) oraz w ich przetworach (soki, nektary, soki zagęszczone, susze).

 

Zakład Badania Bezpieczeństwa Żywności

Oznaczanie pozostałości środków ochrony roślin m.in. dla podmiotów zewnętrznych:

  • producentów i przetwórców żywności;
  • eksporterów żywności do różnych krajów UE i innych (np. USA, Chiny, Kanada);
  • importerów żywności sprowadzających towar do polskich sklepów (np. herbata, banany, rodzynki, cytrusy itp.);
  • jednostek certyfikujących, np. gospodarstwa ekologiczne, w celu potwierdzenia braku niedozwolonych chemicznych pozostałości ś.o.r.;
  • producentów ś.o.r. dla celów rejestracyjnych na poziomie krajowym i UE zgodnie z Dobrą Praktyką Laboratoryjną.

 

Laboratorium Badania Jakości Produktów Pszczelich

oznaczanie właściwości fizykochemicznych i analiza pyłkowa miodu.

Wytworzył: Iwona Sowik
Data wytworzenia: 31.05.2022
Opublikował w BIP: Administrator BIP (konto techniczne)
Data opublikowania: 30.06.2022 11:27
Ostatnio zaktualizował: Administrator BIP (konto techniczne)
Data ostatniej aktualizacji: 30.06.2022 11:28
Liczba wyświetleń: 303
Drukuj Zapisz do PDF
wersje