Akredytacja
RSSLaboratorium Badania Jakości Produktów Ogrodniczych
Oznaczanie zawartości azotu, fosforu, potasu, magnezu, wapnia, sodu, boru, manganu, żelaza, cynku, miedzi, azotanów V i azotanów III, arsenu i metali ciężkich (kadm, ołów, rtęć), suchej masy oraz błonnika pokarmowego:
- w materiale roślinnym (liście, pędy, korzenie),
- w żywności pochodzenia roślinnego (owoce, warzywa) oraz w ich przetworach (soki, nektary, soki zagęszczone, susze).
Zakład Badania Bezpieczeństwa Żywności
Oznaczanie pozostałości środków ochrony roślin m.in. dla podmiotów zewnętrznych:
- producentów i przetwórców żywności;
- eksporterów żywności do różnych krajów UE i innych (np. USA, Chiny, Kanada);
- importerów żywności sprowadzających towar do polskich sklepów (np. herbata, banany, rodzynki, cytrusy itp.);
- jednostek certyfikujących, np. gospodarstwa ekologiczne, w celu potwierdzenia braku niedozwolonych chemicznych pozostałości ś.o.r.;
- producentów ś.o.r. dla celów rejestracyjnych na poziomie krajowym i UE zgodnie z Dobrą Praktyką Laboratoryjną.
Laboratorium Badania Jakości Produktów Pszczelich
oznaczanie właściwości fizykochemicznych i analiza pyłkowa miodu.
Wytworzył: | Iwona Sowik |
---|---|
Data wytworzenia: | 31.05.2022 |
Opublikował w BIP: | Administrator BIP (konto techniczne) |
Data opublikowania: | 30.06.2022 11:27 |
Ostatnio zaktualizował: | Administrator BIP (konto techniczne) |
Data ostatniej aktualizacji: | 30.06.2022 11:28 |
Liczba wyświetleń: | 397 |
Przepraszamy, funkcjonalność tymczasowo niedostępna.